Vznik a vývoj metód finančného prognózovania od 30. rokov 20. storočia - Nagy, Ladislav
Prvé kroky a pokusy prognózovania finančnej situácie podnikov. Logistická regresia ako nová metóda na prognózovanie finančného zdravia. Nové výzvy finančnej predikcie - metódy umelej inteligencie.