Ľudské zdroje firiem a kapitálové trhy - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Podľa toho ako málo je dostatočných informácií o počte zamestnancov vo firme môžeme dospieť k názoru, že tento ukazovateľ je pre finančné trhy nezaujímavý. Je to spôsobené hlavne tým, že jeho výpovedná hodnota nie je jednoznačne zrejmá pre budúcu očakávanú výkonnosť spoločnosti. Počty zamestnancov sú však stále dôležitou súčasťou internej analýzy výkonnosti spoločnosti. Pre potreby internej analýzy sú známe výpočty efektívneho fondu pracovného času, analýza odmeňovania pracovníkov a tiež výkonové využitie pracovníkov v transformačnom procese. Je to totiž práve zamestnanec, kto vytvára pre podnik hodnoty. Preto je namieste potreba i požiadavka zohľadnenia ich počtu pri meraní výkonnosti podniku.