Porovnanie Európskeho systému národných a regionálnych účtov ESA 95 s novým medzinárodne porovnateľným účtovným rámcom ESA 2010 - Staríčková, Zuzana
Hlavné zmeny v metodike systému národných účtov ESA 2010. Výskum a vývoj uznaný ako tvorba kapitálu. Ocenenie trhovej produkcie pre vlastné konečné použitie pre trhových výrobcov. Neživotné poistenie – produkcia, poistné nároky v dôsledku katastrof a zaistenie. Zbraňové systémy v sektore verejnej správy uznané ako kapitálové aktíva. Náklady na vyradenie veľkých kapitálových aktív. Sektorová klasifikácia štátnych, verejných a súkromných jednotiek.