Redefinovanie funkcií štátu - Ivanová, Pavlína
Krízové procesy ukazujú na potrebu zmien tak v samotnej ekonomike, ako i vo funkciách štátu. Nové definovanie kontrolných funkcií ale musí byť spojené s redefinovaním kľúčových funkcií štátu v rozhodujúcich oblastiach zmien (demografické zmeny, zdravotníctvo, vzdelávanie, doprava). Ide nielen o ich funkčné a finančné zabezpečenie, ale aj o podstatné zvýšenie efektívnosti uvedených oblastí. Vnútorné problémy uvedených oblastí (vecné a finančné) ukazujú na potrebu nového pohľadu na redefinovanie funkcií štátu tak z vecného, ako aj finančného hľadiska. Efektívne a cielené poskytovanie služieb štátu občanom i podnikom je kľúčovou otázkou budúcnosti.