Nezisková organizácia a uplatňovanie zákona o DPH - Beňo, Mojmír
Ak nezisková organizácia vykonáva podnikanie (na účel zákona o DPH sa ním rozumie aj poskytovanie všeobecne prospešných služieb, ak sú poskytované za protihodnotu), považuje sa za zdaniteľnú osobu a vzťahujú sa na ňu práva a povinnosti vyplývajúce zo zákona o DPH.