Medzinárodná organizácia práce - Kuníková, Lucia
MOP je jedna z najväčších a najdôležitejších medzinárodných organizácií, ktorá sa usiluje o presadzovanie sociálnej spravodlivosti a medzinárodne uznávaných ľudských, pracovných a sociálnych práv. Jej hlavným cieľom je najmä ochrana pracovných podmienok a podpora plnej zamestnanosti. Vznik, vývoj a organizačná štruktúra MOP. Význam členstva v nej pre Slovensko.