Vznik a zánik jazyka z hľadiska jazykovej politiky - Ondrušová, Terézia, 1978-
Vznik a zánik jazyka. Pohľad vybraných autorov na vznik a zánik jazyka. Jazyk väčšiny a jazyk menšiny. Jazykové ľudské práva.