Jazyková zručnosť - písanie - Kočišová, Zuzana, 1956-
Písanie si vyžaduje viac sústredenosti ako ústna komunikácia. Študenti majú viac času na rozmýšľanie ako pri ústnej komunikácii. Majú dostatok času na pokojné premyslenie si témy, o ktorej chcú písať. Pri písaní si môžu pomôcť používaním slovníkov, gramatických príručiek, informáciami z internetu. Písanie núti študentov, aby sa zamerali na správne pužívanie jazyka.