Vrátenie dane cestujúcim pri vývoze tovaru - Válek, Juraj, 1981-
Fyzická osoba, ktorá nemá trvalý alebo prechodný pobyt na území Európskej únie a ktorá v cestovnom styku vyváža z územia EÚ tovar neobchodného charakteru v osobnej batožine, môže požiadať o vrátenie dane zaplatenej v cene vyvezeného tovaru, ktorý kúpila v tuzemsku od platiteľa, s výnimkou pohonných látok.