Nároky na nemocenské dávky po práci v EÚ - Kovalčíková, Martina
Vioľný pohyb pracovnej sily v rámci EÚ si vyžiadal potrebu regulácie právnych vzťahov v oblasti sociálneho zabezpečenia. Došlo k stanoveniu pravidiel, za pomoci ktorých je možné priznať jednotlivcovi nárok na príslušnú dávku, aj keď vykonával práca v rôznych členských štátoch EÚ. Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady.