Zjednodušená a súhrnná faktúra - Válek, Juraj, 1981-
Platiteľ a zdaniteľná osoba, ktorá nie je platiteľom, môžu vyhotoviť zjednodušenú faktúru, ktorá neobsahuje všetky údaje, a taktiež môžu vyhotoviť za viac samostatných dodaní tovaru alebo služby, alebo za viac platieb prijatých pred dodaním tovaru alebo dodaním služby tzv. súhrnnú faktúru.