Kontrola - nevyhnutná súčasť riadenia podniku - Šukalová, Viera
Kontrola je úzko spojená s ostatnými manažérskymi funkciami - plánovaním, organizovaním i vedením ľudí. Najtesnejšia väzba je s plánovaním a so stanovenými cieľmi. Poslaním kontroly je včasné a hospodárne zistenie, analýza a prijatie záverov k odchýlkam, ktoré v riadenom procese vystihujú rozdiel medzi pôvodným zámerom (napr. plánom) a jeho realizáciou. Požiadavky na efektívny kontrolný systém.