"Rakovinotvorné procesy" a limity budúceho rozvoja Európskej únie - Ivanová, Pavlína
Neprimeraná miera polarizácie príjmov i bohatstva a miera reálneho rozsahu strát spoločnosti vyplývajúcich z tolerovania korupcie, daňových únikov a podobne, vytvárajú hlavnú bariéru budúceho vývoja. Obmedzenie daňových únikov, korupčných strát a rôznych operácií na hrane zákona by mohlo priniesť Európskej únii pozitívne momenty.