Pohľad na štruktúrny problém príjmov: prečo zostáva podiel miezd nízky? - Morvay, Karol, 1973-
Mzdová kvóta a jej determinanty v literatúre. Špecifické faktory znižujúce mzdovú kvótu v krajinách SVE. Vzťah miezd a pridanej hodnoty v období expanzie a v období makroekonomických otrasov. Ukazovatele štruktúry príjmov v rôznych fázach hospodárskeho cyklu v eurozóne a v SR. Súvislosť miery nezamestnanosti a mzdovej kvóty v krajinách OECD a SVE. Dôsledok: konvergencia ekonomickej úrovne výrazne predstihla konvergenciu miezd.