Daň z motorových vozidiel od 1.1.2015 - Novotná, Ľudmila
Zákon č. 361/2014 Z.z. o dani z motorových vozidiel - účinnosť od 1.1.2015. Podľa neho daň z motorových vozidiel už nie je miestnou daňou, ale je určená povinne a jednotne zákonom. Predmet úpravy, predmet dane. Daňovník dane z motorových vozidiel. Oslobodenie od dane. Základ dane, ročná sadzba dane. Vznik a zánik daňovej povinnosti, daňové priznanie. Preddavky na daň a platenie dane.