<The> Role of Principal-agent Theory in the Process of the Company’s Costs of Capital Quantification - Adamík, Kamil
Charakteristika a význam činností hlavného agenta pre finančné rozhodovacie činnosti vo veľkom podniku. Distribúcia manažérskych rozhodovacích právomocí. Pomer maximalizácie zisku podniku a udržateľnosti podnikania. Vzťah medzi kapitálovými nákladmi podniku a vhodným výberu agenta.