Some practical issues related to the integration of data from sample surveys - Roszka, Wojciech
Metódy fúzie vzdialených dát - štatistické priraďovanie. EU-SILC: výskum o príjme a podmienkach pre život v domácnostiach EÚ. Priraďovacie schémy: postupná regresia, klastrová analýza alebo klasifikačné a regresné stromy (CART). Podmienky nezávislého hodnotenia dát. Algoritmus priraďovania: harmonizácia súboru dát, metódy priraďovania a integrácie dát (viacnásobné vloženie dát - multiple imputation). Hodnotenie kvality dát empirickou metodikou German Association of Media Analysis.