Konceptuální vymezení resilienční sociální práce s mládeží - Punová, Monika
Resiliencia je koncept označujúci popis dynamických vývojových procesov, ktorými sa jedinci (či iné systémy, ako napr. rodina, komunita) adaptujú a fungujú v rámci vystavenia nepriaznivých rizík a stresov v sociálno-ekologickom prostredí.