Využití vybraných etických teorií v praxi sociální práce - Nečasová, Mirka
Etické teórie a problematické situácie v praxi sociálnej práce. Vymedzenie etického problému a etickej dilemy. Pohľady a riešenia k aplikácii etických teórií. Tri rozdielne etické teórie: deontológia, utilitarizmus a opatrovateľská etika.