Aplikace rozvojových cílů tisíciletí na situaci sociálně vyloučených v Evropě (Romové a vzdělání) - Šimečková, Jana
Sociálne vylúčenie ako závažný problém súčasnosti a rozvojové ciele tisícročia. Segregácia a diskriminácia Rómov a nutnosť aplikácie rozvojových cieľov. Deklarované snahy majú zlepšiť životné a sociálne podmienky ľudí, ktorých život nezodpovedá bežnému štandardu.