Macedónsko pripomína Ukrajinu - v malom - Pressburg, Adrian Peter
Rámcová dohoda medzi Macedónskou republikou a Euroatlantickým spoločenstvom. Snaha o vstup do Európskej únie. Spory s Gréckom. Strach z veľkoalbánskeho šovinizmu. Škandál spojený s ilegálnym odpočúvaním a ovplyvňovaním justície. Politická kríza a demonštrácie za demisiu vlády.