Místo sociální práce v mezinárodní pomoci a spolupráci - Princová, Květoslava
Medzinárodná sociálna práca a práca so skupinami a komunitami v rozvojových krajinách. Zahraničná pomoc reaguje na problémy vo svete (vojny, prírodné katastrofy, či extrémna chudoba). Takúto pomoc nazývame humanitárnou, rozvojovou pomocou a spoluprácou.