Podpora konkurencieschopnosti MSP z prostriedkov EÚ - Bukovová, Sylvia, 1959-
Podniky v EÚ 28 v roku 2013. Podpora MSP v EÚ. EÚ s cieľom zvýšiť zamestnanosť, ekonomický rast a konkurencieschopnosť EÚ 28 prostredníctvom Európskej komisie neustále vypracúva nové politiky, stratégie iniciatívy na podporu MSP, ich rast, rozvoj a využívanie inovačného potenciálu. Medzi ne patrí "Small Business Act", program Horizont 2020 a COSME, iniciatíva "Priemyselná politika vo veku globalizácie", Investičný plán EÚ 2015 – 2017 a Politika súdržnosti, ktoré prostredníctvom rozšírenej ponuky finančných prostriedkov a nástrojov sledujú naplnenie týchto cieľov.