Diagnostika stavebného priemyslu - Deáková, Stanislava, 1974-
Diagnostika odvetvia stavebného priemyslu ako jednej zo základných hybných síl rozvoja ekonomiky. Dôraz je kladený na využitie diagnostických metód najmä pasportu a štatistického spracovania údajov z odvetvia. V súčasnosti ide o rast v stavebnom odvetví. Zároveň sa však stavebné spoločnosti denne stretávajú najmä s problémami týkajúcimi sa platobnej morálky, v dôsledku čoho dochádza k zániku mnohých malých a stredných podnikov. Východiskom z nepriaznivej situácie je lepšia vymožiteľnosť práva a celkové zlepšenie kvality podnikateľského prostredia.