Riadenie pohľadávok v podnikoch na Slovensku - Divincová, Alexandra
Príspevok poukazuje na aktuálnu situáciu riadenia pohľadávok v podnikoch pôsobiacich na Slovensku, pričom cieľom je vyzdvihnutie najčastejšie využívaných nástrojov v oblasti riadenia pohľadávok, medzi ktoré bezpochyby patrí využívanie forfaitingu, faktoringu, či v neposlednom rade transfer tejto činnosti na externý subjekt v podobe outsourcingu a pod. Okrem nástrojov využívaných v rámci riadenia týchto právnych nárokov, príspevok informuje aj o základných aktivitách, ktoré podniky v rámci riadenia pohľadávok realizujú.