Taxation exports - theory and practice - Žamberský, Pavel
Porovnanie krajín so zavedeným zdaňovaním exportu a tých bez. Komparácia politík zahraničného obchodu členov OECD z pohľadu zdaňovania exportu. Dopady zdaňovania exportu na distribúciu príjmov. Príklady exportnej dane z Filipín, Indonézie, Pakistanu a Thajska.