Teorie a metody sociální práce v Evropě – profesní profil sociálních pracovníků - Lorenz, Walter
Historický vývoj metód sociálnej práce v dejinách tejto profesie. Vychádza z poznatkov, že sociálnu prácu je zložité definovať a jej metódy sú často považované za menej vedecké a neurčitejšie ako terapeutické, psychologické metódy intervencie. Poradenstvo a manažment v procese sociálnej práce.