Index podnikateľského prostredia na Slovensku - Kubica, Milan, 1958-
Index podnikateľského prostredia (IPP) - prostredníctvom neho podnikatelia kvartálne hodnotia zmeny v kvalite podmienok na podnikanie. Kvalita podnikateľského prostredia v SR v roku 2014. Index regionálneho podnikateľského prostredia. Na základe výsledkov Indexu podnikateľského prostredia existuje množstvo faktorov, ktoré negatívne ovplyvňujú kvalitu slovenského podnikateľského prostredia. Týmito negatívnymi faktormi sú predovšetkým niektoré charakteristiky legislatívnej, regulačnej a širšej sociálno-ekonomickej povahy, ktoré mali a stále majú negatívny vplyv na celkovú kvalitu podnikania. Na tieto by sa mala zamerať vláda.