Existují evropské modely společnosti s budoucností? Sociálně-etické reflexe ke kontextu sociální práce - Renöckl, Helmut
Sociálna práca závisí do značnej miery od súčasnej sociálnej, ekonomickej a politickej situácie a jej ďalšieho vývoja. Výzvy, očakávania a sklamania zapríčinené troma radikálnymi zmenami prebiehajúcimi súčasne – transformácia, integrácia a globalizácia. Požiadavky k vytvoreniu systému kulturnych, sociálnych a ekonomických štandardov pre spoločnú európsku budúcnosť.