Netspeak/sms slang v slovenčine v porovnaní s inými jazykmi - Sztuková, Mária
Korene netspeaku v rôznych jazykoch sú odvodené najviac od jazyka telegramov a telegrafických správ. Prvým jazykom, kde sa netspeak rozvinul bola angličtina. Netspeak v slovenčine v porovnaní s inými jazykmi.