Optimalizácia daní prostredníctvom daňových rajov - Kufelová, Iveta, 1970-
Daňové raje lákajú podnikateľov celého sveta. Je to predovšetkým z dôvodu platenia nižších daní, jednoduchej administratívy, ale v mnohých prípadoch aj jednoduchším právnym prostredím. Faktory ovplyvňujúce presun podnikania do daňových rajov. Vybrané právne formy podnikania v daňových rajoch. Počet slovenských firiem s vlastníkom z daňového raja.