Lexical collocations in written discourse for the advanced learner of English - Hrdličková, Zuzana
Slovná zásoba každého jazyka sa skladá z jednotlivých slov a viacslovných výrazov. Ustálené viacslovné jednotky sa líšia mierou ustálenosti a transparentnosti. Cieľom článku je prispieť k štúdiu kolokácií vyskytujúcich sa v písanom diskurze pre pokročilého študenta angličtiny.