Výrobci se předhánějí ve vývoji technologií i služeb - Kolář, Vojtěch
Rast dopytu po nákladných vozidlách a boj výrobcov o zákazníkov. Platnosť emisnej normy Euro VI. Príprava novej emisnej normy. Znižovanie emisií oxidu uhličitého a spotreby paliva. Projekt laboratórneho vozidla spoločnosti Renault Trucks. Požiadavka komplexných služieb. Inteligentné komunikačné technológie - projekt Mercedes-Benz futur truck 2025.