Analýza závislosti medzi ekonomickým rastom, konečnou spotrebou a príjmami dane z pridanej hodnoty - Strieška, Ľubomír
Analýza závislosti medzi ekonomickým rastom (hrubým domácim produktom) a konečnou spotrebou; analýza závislosti medzi konečnou spotrebou a príjmami DPH. Tieto závislosti boli zisťované pomocou metód regresnej analýzy. Z regresných modelov (rovníc), ktoré mali najvyšší koeficient determinácie boli vypočítané elasticity medzi skúmanými premennými. Regresné rovnice boli odhadnuté z časových radov Slovenskej ekonomiky za roky 2004 – 2013.