Informačný mechanizmus difúzie produktových inovácií naprieč európskymi trhmi - Štetka, Peter, 1986-
Príspevok prezentuje parciálne výsledky výskumu, zaoberajúceho sa problematikou alternatívnych modelov difúzie produktových inovácií naprieč európskymi trhmi. Identifikácia a verifikácia pôsobenia informačného mechanizmu, signifikantne ovplyvňujúceho spotrebiteľskú akceptáciu a adopciu produktových inovácií. Za týmto účelom bol aplikovaný interkulturálny prístup a ekvivalencia informačného mechanizmu s kultúrnou dimenziou vyhýbanie sa neistote verzus sklon k riziku.