Normatívny mechanizmus difúzie produktových inovácií naprieč európskymi trhmi - Štetka, Peter, 1986-
Príspevok sa zaoberá problematikou alternatívnych modelov difúzie produktových inovácií naprieč európskymi trhmi. Identifikácia a verifikácia pôsobenia normatívneho mechanizmu, signifikantne ovplyvňujúceho spotrebiteľskú akceptáciu a adopciu produktových inovácií. Za týmto účelom je aplikovaný interkulturálny prístup a ekvivalencia normatívneho mechanizmu so všeobecne známou kultúrnou dimenziou individualizmus verzus kolektivizmus.