Devízový trh a jeho súčasný vývoj - Novota, Daniel
Analýza globálneho devízového trhu v jeho súčasnej podobe. Vývoj obchodovania na devízovom trhu podľa jednotlivých nástrojov, regiónov v ktorých sa uskutočňuje najviac obchodov, obchodovaniu podľa najdôležitejších svetových mien ako aj menám s najrýchlejším rastom obchodnej aktivity. Pohľad na tzv. ostatné finančné inštitúcie, ktoré sa v súčasnosti stávajú najaktívnejším participantom devízového trhu. Zhodnotenie hlavných aspektov vývoja globálneho devízového trhu v súčasnosti.