Podiel poľnohospodárstva na HDP Slovenskej republiky - Tóth, Miroslav, 1961-
Podiel poľnohospodárstva na tvorbe HDP, tak bežných ako aj stálych cenách, sa dlhodobo stabilizuje. Hodnota produkcie poľnohospodárstva za roky 1995-2014 vzrástla o 257%, kým za celé národné hospodárstvo to bolo o 382%. Podcenenie hodnoty poľnohospodárskej produkcie. Výšku hodnoty produkcie v poľnohospodárstve vo zvýšenej miere ovplyvňujú klimatické podmienky. Úbytok zamestnaných v poľnohospodárstve. Podiel poľnohospodárstva na tvorbe HDP Slovenskej republiky zodpovedá tendenciám podľa vyspelých európskych krajín.