Aktuálne výzvy skúmania tzv. rasovej otázky a rasizmu - Šmihula, Daniel
K problému pádu starej paradigmy multikulturalizmu a patovému stavu v humanitných vedách v otázke argumentovania proti rasizmu. Koncepcia rovnoprávnosti ľudí ako jednotlivcov bez ohľadu na ich rasu alebo antropologický typ. Obdobie prehodnocovania postojov rasovej otázky a multikulturalizmu.