Obry sa zmenšujú a menia nazeleno - Kováč, Ján
Nízke ceny elektriny a pokles zisku energetických firiem. Oslabenie monopolov cieľom Európskej únie. Podpora konkurencie na trhoch. Rozsekané monopoly. Plány nemeckej spoločnosti E.ON. Orientácia na obnoviteľné zdroje. Orientácia slovenskej vlády na jadrovú energiu.