Utečenci zaplavujú svet - Pressburg, Adrian Peter
Kríza s utečencami nepostihuje iba Stredomorie a Európu. Kritický je i stav v juhovýchodnej Ázii. Koncept povinného premiestňovania utečencov vyvoláva v členských štátoch Európskej únie búrlivé debaty. Migračná agenda Európskej komisie definuje dva kľúčové pojmy obsiahnuté v balíčku navrhovaných opatrení - prvým je relokácia a druhým presídlenie. Krajiny s najväčším počtom žiadateľov o azyl. Počet žiadateľov o azyl na Slovensku (2010-2014).