Analýza finančnej situácie podniku na základe pomerových ukazovateľov - praktický príklad - Bartošová, Viera
Analýza finančnej situácie podniku - spoločnosti ABC, s.r.o. - na základe vybraných pomerových ukazovateľov. Príklad použitia a interpretácie pomerových ukazovateľov. Zmyslom pomerovej analýzy nie je vybrať čo najväčší počet ukazovateľov, ale voľba takého súboru ukazovateľov, na základe ktorého bude možné vytvoriť základný obraz o finančnom zdraví podniku, jeho úspešnosti a stabilite v trhovom prostredí.