Niekoľko poznámok k sociálnemu poradenstvu v oblasti náhradnej rodinnej starostlivosti - Schavel, Milan
Proces osvojenia dieťaťa a jeho umiestnenie v náhradnej rodinnej starostlivosti je veľmi zložitý nielen z hľadiska administratívnych a legislatívnych procesov, ale hlavne z hľadiska prípravy náhradných rodičov, samotného dieťaťa ako aj z hľadiska vytvárania optimálnych vzťahov v náhradnej rodine. Podnety pre skvalitnenie práce v procese náhradnej rodinnej starostlivosti prostredníctvom sociálneho poradenstva.