Názory M. Luthera a J. A. Komenského na vybrané sociálno-ekonomické problémy - Vongrej, Marián
Pohľad na vybrané problematické oblasti vtedajšieho života dvoch významných predstaviteľov náboženského protestantského európskeho hnutia. Nemecký reformátor Martin Luther sa okrem iného sústredil na problematiku neetického obchodovania a úžery. J. A. Komenský vo svojich náboženských, filozofických a pedagogických spisoch venoval aj hospodárskym otázkam a hľadal príčiny šťastia, resp. nešťastia spoločnosti.