Akým smerom sa vyvíja domáci trh maloobchodu? - Raševová, Kristína
Pokles predaja rýchloobrátkového tovaru od roku 2010 až do 2013. Za minulý rok ale vzrástli celkové tržby o 1 percento. Rast trhu spôsobila rastúca cenová hladina, nie zvyšujúci sa objem predajov. Dôvera spotrebiteľov v národnú ekonomiku a zlepšuje. Obavy o zamestnanie. Moderný trh už nemá kam expandovať. Na východe republiky má tradičný trh až 58,5 percentný podiel, a to je práve ohromná sila a výzva pre maoobchodníkov.