Turbulentný vývoj v bezprostrednom susedstve Európy fenomém "arabskej jari" a jeho ťažko predvídateľné dôsledky - Sorby, Karol R.
Vzťah medzi EÚ a krajinami na Blízkom východe. Pokrok a možné dôsledky takzvanej "arabskej jari". Skúmanie súčasného vnútorného vývoja vo vybraných krajinách severnej Afriky.