QR kódy: logistika s nimi zatiaľ nepočíta - Oravec, Jozef
QR kód je dvojrozmerný čiarový kód, ktorý v roku 1994 vyvinula japonská spoločnosť Denso-Wawe a ponúka ho bezplatne. Je navrhnutý na rýchle dekódovanie. Princíp použitia QR kódu. Pokusy s QR kódmi v logistike prebehli, ale odborníci sú skeptickí.