Ekologický prístup a legislatíva v Eco-Eco modeloch transportu - Gežík, Pavel, 1983-
Označenie Eco-Eco vychádza z anglického označenia eco(nomy)- eco(logy), teda ekonomicko-ekologický model. Optimalizácia prostredníctvom Eco-Eco modelov sleduje nie len ekonomické, ale aj ekologické ciele. Legislatíva, ktorú musia subjekty na trhu spĺňať.