Kam dáme naše deti - Nejedlý, Tomáš
Zlyhávanie štátu vo svojej úlohe poskytovať dobré vzdelanie. Rast záujmu rodičov o neštátne školy. Občianske združenie Milované deti a individuálne vzdelávanie. Podiel počtu žiakov na súkromných, štátnych a cirkevných školách. Slovenskí študenti na českých vysokých školách.