Pohľadávky v zákone o dani z príjmov – zmeny od 1. januára 2015 - Vanková, Lucia
Novela zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. zákonom č. 333/2014 Z. z. s účinnosťou od 1. januára 2015 sprísnila podmienky pri uplatnení pohľadávok do daňových výdavkov. Zmeny sa dotkli najmä pohľadávok, ktoré nie sú spojené so vznikom výnosu a súvisia s odpisom, postúpením, ako aj opravnými položkami k týmto pohľadávkam.